Cum se hidroizoleaza o fundatie fara subsol- Metoda 5

Hidroizolatii la un zid exterior de caramida, sustinut pe fundatie continua de piatra naturala, in elevatie, placa parterului fiind deasupra nivelului trotuarului

» Hidroizolatia orizontala a zidului exterior de caramida al unei constructii fara subsol, sustinut pe fundatie continua de piatra naturala, in elevatie, este destinata impiedicarii umiditatii solului de a ajunge la zidarie.

» Proiectarea hidroizolatiei trebuie sa tina seama de toate conditiile care justifica si conditioneaza ale­gerea solutiei si alcatuirea hidroizolatiei.

» Alcatuirea minimala, dar nu limitativa, aleasa si in cazul de fata este tot din doua straturi de carton bitumat, putand fi inlocuite, dupa caz, cu membrane izolatoare.

» In cadrul masurilor de hidroizolore a zidului ex­terior, trebuie considerata si aplicarea unei imbraca- minti de asfalt pe trotuarul din jurul constructiei, pentru indepartarea de fundatie a apelor provenite din precipitatii.

Vezi Pretul pe Emag!

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Ce materiale se folosesc la hidroizolarea fundatiei?

» Pentru lipirea foilor bitumate pe stratul suport sau intre ele se foloseste mastic de bitum cu punctul de inmuiere peste 75°C.

» Pentru amorsare se foloseste solutie bitumi­noasa facuta din 30-35% volum bitum topit si 65-70% volum solvent sau se foloseste suspensie de bitum filerizat facuta din 40-50% volum pasta si 50-60% volum apa.

» Pentru realizarea straturilor suport si de protectie ale hidroizolatiei se foloseste mortar de ciment pe care se aseaza zidaria de caramida.

Dimensionare si tehnologii de executie a hidroizolatiilor

» Stratul suport al hidroizolatiei elastice, aplicat pe fata superioara orizontala a fundatiei continue de be­ton simplu, este facut din mortar de ciment in grosime de 2-3 cm.

» Stratul de protectie este facut tot din mortar de: ciment, cu nisip fin, in grosime de circa 2 cm.

» Hidroizolatia orizontala a zidului exterior de caramida, al unei constructii fara subsol, sustinut pe fundatie continua de piatra naturala, in elevatie, se realizeaza in urmatoarele faze de executie ulterioare realizarii fundatiei respective:

  • executarea stratului suport si driscuirea lui;
  • curatirea stratului suport prin maturare energica;
  • amorsarea lui dupa completa uscare;
  • dupa uscarea amorsajului se aplica primul strat de carton bitumat deruland sulul, taiat la latimea fundatiei, peste un strat de mastic de bitum turnat fierbinte cu canciocul, petrecerile fasiilor fiind de mini­mum 10 cm;
  • aplicarea celui de al doilea strat de carton bitumat peste primul, in acelasi mod, avand grija ca petrecerile celor doua straturi sa fie interca­late intre ele la intervale de minimum 50 cm, pentru a preveni alunecarea zidului, peste ultimul strat de carton bitumat al hidroizolatiei nu se aplica bitum topit pentru protectie;
  • executarea stratului de protectie din mortar de ciment;
  • executarea zidului exterior;

» Spre interior se executa o umplutura, in stra­turi compactate, peste care se asterne un strat fil­trant din pietris, pentru ruperea capilaritatii, ca in cazul precedent.

» Spre zidul exterior se pun scanduri pe cant, si se toarna placa-suport a pardoselii parterului, din beton, in grosime de 10 cm, armat construc­tiv cu o retea de bare de otel-beton Ø6 mm, dispuse la 20 cm pe doua directii perpen­diculare. Dupa intarirea betonului din placa, se scot scandurile si se toarna cu canciocul mastic fierbinte de bitum pentru a umple complet golul ramas.

» Tot cu mastic fierbinte de bitum se umple si golul ce se lasa spre exteriorul constructiei, intre placa trotuarului si fundatia de piatra in elevatie.

Vezi Pretul pe Emag!

Sursa articol: Scribd – Radu Papae Detalii Tehnologice Pentru Constructii

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.