Piesele de curatire pe coloane

montaj piesa de curatire coloana canalizare

Montarea pieselor de curatire pe coloane

» Piesele de curatire sunt niste elemente foarte importante intr-un sistem de canalizare. Montajul acestora pe coloanele de canalizare favorizeaza o mai usoara intretinere si interventie asupra instalatiei de canalizare. Uneori, in cazul unei infundari accidentale, este foarte dificil de desfundat canalizarea fara a avea acces la o piesa de curatire pozitionata in apropierea zonei cu probleme. De aceea va recomandam cu tarie sa montati piese de curatire pe coloanele de canalizare.

» Pozitiile tuburilor de curatire sunt indicate in schema coloanelor din proiect. Totusi instalatorul are obligatia sa verifice cu ocazia executiei daca posibilitatile de curatire sunt asigurate, tinand seama de montajul realizat. Nu se monteaza tuburi de curatire pe coloane la toate etajele, ci cate unul la 2-3 etaje, fiind obligatorie montarea a cate unui tub de curatire la parter si la etajul cel mai de sus.

Piese de curatire pe coloane ingropate

Banner Ford husa cheie auto webp

» Cand coloana este ingropata sub tencuiala sau mascata cu gipscarton, se va lasa posibilitatea de vizitare a tuburilor de curatire. Tuburile de curatire se monteaza intotdeauna astfel ca sa permita accesul usor la capacul lor. Capacul tubului de curatire se va prinde etans, acest trebuind sa aiba o garnitura de etansare de cauciuc cu insertii de panza, de 4 mm grosime. Etansarea capacului se poate asigura si cu silicon.

» Cand conducta colectoare se monteaza ingropata sub pardoseala solului, tuburile de curatire de la baza coloanei, dupa care urmeaza cotul pentru racordarea la conducta colectoare, se monteaza la o inaltime de 60cm de la pordoseala finita la centrul capacului. Această inaltime este necesara pentru ca in caz de infundare a coloanei, care de obicei se produce la baza ei, sa se poata aseza o galeata sub gura tubului de curatire, in care sa se scurga o parte din continutul coloanei la desfundare, restul scurgandu-se prin tuburi la canal.

» Celelalte tuburi de curatire se montează la 60-80 cm deasupra pardoselii finite a etajului respectiv sau la cel putin 15cm deasupra nivelului la care se afla marginea superioara a obiectului sanitar cel mai apropiat de la etajul respectiv, astfel ca in cazul desfundarii coloanei, apa de scurgere sa nu inunde etajul prin tubul de curatire, ci sa poata fi dirijata in obiectul sanitar.

» Cand conducta colectoare se monteaza sub plafonul subsolului, tubul de curatire de la parter serveste si pentru curatirea conductei colectoare.

Pret piesa de curatire canalizare!

Piesa de curatire in pardoseala

» In fotografia de mai jos este prezentat un model de piesa de curatire de pardoseala. Aceasta piesa inlocuieste piesa de curatire care in mod obisnuit se monteaza pe coloana verticala la 60-80cm deasupra pardoselii, cand coloana este aparenta nu este nici o problema de estetică sau acces, insa atunci cand coloana este ingropata sub tencuiala sau mascata cu gipscarton, este necesar sa se lase posibilitatea de acces la capacul tubului de curatire pe unde se face curatirea propriu-zisa.

» De multe ori aceasta situatie nu este admisa din punct de vedere estetic, sau greu de realizat, totusi daca o solutie pentru curatire sau desfundare este absolut necesara si nu se poate renunta la piesa de curatire, atunci acest deziderat se poate realiza destul de usor cu piesa descrisa mai jos.

» Piesa de curatire se monteaza in pardoseala intr-o pozitie acceptabila, in mufa unui cot legat in apropierea coloanei verticale de scurgere. In fata pardoselei nu apare decat o rama, cu capac, de forma rotunda sau patrata nichelata sau cromata (fiind de fapt o rama cu capac de sifon de pardoseala insa negaurit).

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*