Zidarie caramida

cum se zideste caramida

Asezarea caramizilor in zidarie

» La executarea zidariei de caramida, ca si la zidaria de piatra, trebuie respectate anumite reguli in legatura cu felul de asezare a caramizilor. Felul de asezare a caramizilor in zidarie are o importanta deosebita.

» Daca intr-un zid caramizile ar fi asezate cu rosturile unul peste altul, acest zid s-ar putea desface usor. In acest caz, in loc de un zid in grosime de o caramida, ar fi doua ziduri de cate o jumatate de caramida, fara legatura intre ele.

» Pentru ca zidaria sa fie legata, rosturile verticale ale randurilor suprapuse nu trebuie sa cada unul in prelungirea altuia. Zidul executat in acest fel transmite bine incarcarile.

» Mai sus se vede modul cum se transmite incarcarea in cazul zidariei cu legatura,  fara a se naste deformari verti­cale, ca in cazul zidariei executata cu toate rosturile verti­cale in prelungire.

» Acoperirea rosturilor verticale dintr-un rand al zidariei de caramizile din randul urmator poarta numele de legatura sau tesatura. Legatura zidariei se face dupa urmatoarele sisteme:

» Primul sistem este singurul care s-a folosit pana de curand pe santierele de constructii. Cel de-al doilea este un sistem nou, introdus de curand pe piata constructiilor. Constructorii executa legatura zidariei de caramida dupa amandoua siste­mele, de la caz la caz.

» In urmatoarele noastre articole va vom prezenta fiecare sistem in parte, aratandu-va felul de ase­zare a caramizilor, metodele de lucru, organizarea justa a echipelor si avantajele fiecăruia.

Zidaria de caramida cu legatura la fiecare rand

Zidaria de caramida cu legatura la mai multe randuri

Zidaria de caramida cu goluri

Zidaria cu caramizi celulare

Zidarie armata

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.