Ce faci cand te inunda vecinul?

scrugere din tavan vecini

Ce trebuie sa faceti daca vecinii v-au inundat apartamentul?

» Daca din nefericire ati patit o asemenea neplacuta experienta, de a fi inundati de catre vecini, atunci nu intrati in panica. Va vom oferi cateva sfaturi despre ce ar trebui sa faceti in acest caz.

» Oricat am incerca sa ne protejam apartamentul de vecinii de deasupra, in cazul unei inundatii nici o locuinta nu este in siguranta. Inainte de a reactiona in diverse moduri fata de vecinii vostri, ganditi-va ca si voi puteti la un moment dat sa aveti o problema la instalatia sanitara si sa inundati la randul vostru vecinii de dedesubt.

ma inundat vecinul de sus

Care este primul pas care trebuie sa-l faceti in cazul unei inundatii?

Banner Ford husa cheie auto webp

» Daca ati constatat ca tavanul unei camere din apartament a inceput sa se umezeasca, primul lucru este sa luati legatura cu vecinul de deasupra pentru a opri alimentarea cu apa din apartament. Daca din nefericire vecinul nu este acasa, atunci va trebui sa opriti alimentarea general cu apa a coloanei sau chiar a intregului bloc.

» Dupa ce reusiti sa luati legatura cu vecinul va trebui ca acesta sa identifice sursa inundatiei si sa o repare singur iar daca nu poate, sa contacteze un instalator care sa-i rezolve problema interna.

» Exista si cazuri in care defectiunea poate proveni de pe coloana generala de apa si atunci toti locatarii care beneficiaza de acea coloana vor trebui sa contribuie cu bani pentru remedierea acesteia.

» Cele mai nefericite cazuri sunt acelea cand vecinul este plecat din tara si nu a lasat cheia la nimeni. Acele cazuri se rezolva doar cu Politia Primariei, care deabia dupa 3 somatii si multe proceduri are dreptul sa sparga usa pentru a putea intra in apartament si a remedia problemele tehnice.

» Daca intr-un final ati reusit sa luati legatura cu vecinul si sa opriti sursa inundatiei, urmatorul pas este sa informati si sa chemati presedintele de asociatie pentru a veni impreuna cu vecinul care v-a inundat pentru a constata pagubele cauzate de inundatie.

» Este recomandat ca in urma acestei intalniri sa se faca o “Nota de constatare”, care sa contina scris toate daunele provocate si care sa fie semnata de toti 3 participanti. Ideal ar fi sa atasati si niste fotografii printate cu situatia reala de dupa inundatie.

» Toate aceste lucruri va vor servi pe mai departe in a solutiona situatia, in cazul in care vecinul care v-a inundat refuza sa plateasca reparatia pagubelor provocate.

» Refuzand plata pagubelor create, vecinul nu va da alta solutie decat sa rezolvati situatia la un mediator sau in instanta. Pentru a face acest lucru va trebui sa contractati un evaluator care sa evalueze costul daunelor, iar cu aceasta evaluare, impreuna cu o constatare a unei firme de constructii, se va realiza un deviz de lucrari cu preturile aferente.

» Apoi dvs. va trebui sa-i imputati vecinului suma totala din devizul general prin intermediul unui mediator sau direct in instanta.

» De aceea este recomandat sa aveti o asigurare bine facuta a locuintei care sa va acopere costurile de reparatii, fara sa mai aveti batai de cap. Iar dupa ce firma de asigurare va va despagubi pe dvs., ei mai departe isi vor recupera banii de la vecinul dvs. in instanta.

» Totusi daca aveti un vecin bun, atunci urmatorul pas ar fi ca impreuna cu el sa gasiti o echipa de meseriasi sau o firma care sa execute reparatiile la un pret care sa fie ok atat pentru el cat si lucrarile realizate sa fie ok pentru dvs.

» Va multumim ca ati citit acest articol si va uram sa aveti mult noroc cu vecinii vostri si sa nu aveti parte de inundatii! Daca nu, oricand exista optiunea de a va muta de la apartament la casa!

Sursa foto: Pinterest

Despre Mihai 60 Articole
Salut! Numele meu este Mihai si sunt inginer proiectant instalatii in constructii si retele edilitare. Scriu articole pe acest blog pentru ca imi place foarte mult domeniul in care activez si cred ca printr-o informare cat mai buna a oamenilor despre acest domeniu, vom reusi sa avem constructii si instalatii mult mai calitative in tara noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*